Mladí hasiči soutěžili ve Lhotkách

P1870602Letošní ročník Regional cupu mládeže nabírá na obrátkách. V neděli 19. května se první soutěž konala v Blízkově a v neděli 2. června seriál pokračoval ve Lhotkách.

Do Lhotek přijelo dvacet týmů v kategorii mladších žáků a sedmnáct týmů v kategorii starších žáků. Navíc mimo soutěž se představila hasičská přípravka Lhotky sport. Akce přilákala nejen velký počet družstev, ale i spoustu diváků, kteří se těšili nejen z vynikajících výkonů mladých hasičů, ale také ze skvělého občerstvení. Pro soutěžící byly připraveny odměny, které mladým hasičům předal místostarosta Velkého Meziříčí Martin Kaman a předseda komise pro místní správu Jan Oulehla.

A jak to dopadlo? Kategorii mladších žáků suverénně ovládl Uhřínov, a to v čase 18,68 s. Druhou příčku vybojovali mladí hasiči A týmu z Ostrova nad Oslavou (20,25 s) a příčku třetí družstvo Laviček A (20,36 s). Čtvrtý skončil Kochánov a pátá Stránecká Zhoř. Po dvou závodech se do čela průběžné tabulky vyhouply Lavičky A, za kterými jsou jen těsně druhý Uhřínov a třetí Ostrov nad Oslavou.

V kategorii starších žáků se nejvíce dařilo hasičům z Pavlova, kteří vyhráli v čase 17,10 s. Druhé místo za čas 17,48 s získala Stránecká Zhoř A, bronzovou medaili si ze Lhotek odvezli mladí hasiči z A týmu Ostrova nad Oslavou (17,53 s). Čtvrtý skončil Znětínek a pátý Blízkov. Třetí příčka ve Lhotkách katapultovala na čelo průběžného pořadí Ostrov nad Oslavou A. O druhou příčku se po nedělním závodě dělí Stránecká Zhoř A a Znětínek, jen bod za nim je Ostrov nad Oslavou B a další bod pozadu je vítěz ze Lhotek Pavlov.

Regional cup pokračuje už v neděli 9. června v Ořechově, dále pak 16. června ve Znětínku a předprázdninová část sezony skončí 23. června v Zadním Zhořci.

Ve Lhotkách se na hasičský sport můžete těšit i v sobotu 8. června, kdy sem zavítá třetí díl Žďárské ligy.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.