Tvůrčí dílny i prezentaci si žáci užili

0 IMG_8647Dnes dopoledne probíhaly tvůrčí dílny pro žáky 6. tříd základní školy v rámci Evropského festivalu filozofie (EFF), ty předcházela prezentace manželů Veličkových.

Páteční program EFF odstartoval hned v 8 hodin ráno ve Špitálku, kde si Petr a Markéta Veličkovi pro žáky místních základních škol přichystali krátkou naučnou prezentaci nejen o přírodě kolem nás, ale například i o architektonických zajímavostech. Jejich pozornost otestovali otázkou na konci přednášky, za správnou odpověď bylo možné získat knihu. Následně se všichni společně přesunuli na plácek na Ostrůvku, který sloužil jako pracovní prostor pro tvorbu land artu. Utvořeno bylo několik týmů, ve kterých děti spolupracovaly na zadání od pedagožek základní umělecké školy. Ty v průběhu programu přiložily také ruce k dílu a radily dětem, jak správně postupovat.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.