• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • Kraj zahajuje modernizaci silnice před Rudíkovem. Úplná uzavírka úseku potrvá od dubna do konce října

Kraj zahajuje modernizaci silnice před Rudíkovem. Úplná uzavírka úseku potrvá od dubna do konce října

1V pondělí 10. února Kraj Vysočina zahájí práce na silnici II/360 v úseku Oslavička – Rudíkov. Stavba o délce 2,2 km zahrnuje nejen kompletní rekonstrukci komunikace, ale také demolici původního a výstavbu nového mostu přes železniční trať. Úplná uzavírka silnice je pak plánována od začátku dubna. Zhotovitelé, firma OHL a Inženýrské stavby Brno, slibují zprovoznění zmodernizovaného úseku do 31. října 2020.

Výsledkem modernizace komunikace bude optimalizace šířkových, směrových a výškových parametrů v kategorii S 9,5/70, výstavba autobusových zálivů a terénní a vegetační úpravy. Jde o další příspěvek k modernizaci Páteřní silniční sítě Kraje Vysočina. Cena díla včetně DPH činí téměř 116 milionů korun. Stavbu zafinancuje Kraj Vysočina společně s prostředky Evropské unie a státního rozpočtu prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu.

M. Hudková

2 copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.