Proběhla instalace radarů, rychlost ještě neměří

radarKamery úsekového měření jsou více jak týden na svých místech, ale rychlost Vám zatím nezměří. Předpokládané spuštění měření by mělo proběhnout do konce července.

V modernizovaném úseku dálnice D1 tak budou řidiči brzy pod neustálou kontrolou, zda dodržují maximální rychlost osmdesát kilometrů za hodinu. Již nyní radary fungují alespoň preventivně a řidiči zpomalují.

V těchto dnech technici pracují na dokončení přípojek s napájením.
Poté půjde o takzvaný zkušební provoz, během kterého proběhne geodetické zaměření radarů a ověření Českým metrologickým institutem. O ostrém spuštění měření rozhodne ředitel Dopravní policie ČR.

ŘSD měří rychlost během modernizace několik posledních let opakovaně. „Důvodem je zvýšení bezpečnosti řidičů, našich zaměstnanců a pracovníků, kdy je třeba v rámci stavby dodržovat sníženou rychlost 80 km za hodinu," říká mluvčí ŘSD Jan Studecký.

V loňském roce, kdy probíhalo měření 4 měsíce v opravovaném úseku 20 - Velké Meziříčí východ – Lhotka, Policie ČR oznámila 53 040 případů překročení rychlosti.

Michaela Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.