V prodejně COOP na Hliništích ode dneška nakoupíte i v noci

P1208618První automatizovaná prodejna COOP ve Velkém Meziříčí dnes ve tři hodiny odpoledne zahájila provoz. Lidé tu nakoupí kdykoliv – čtyřiadvacet hodin denně po sedm dní v týdnu.

Prodejna na Hliništích s touto novu službou zákazníkům je nejen první v našem městě, ale i první ze všech 108 prodejen COOP družstva Velké Meziříčí. „Důvod zavedení automatizované prodejny je ekonomický, zkracujeme otevírací dobu prodejny o dvě hodiny. Navíc, Hliniště jsou mladým sídlištěm a řada lidí se vrací z práce po 16.–17. hodině, kdy jsme zavírali. Tímto jim vyjdeme vstříc, aby si mohli v klidu nakoupit i později. Také předpokládáme, že mladí lidé rádi využijí moderní technologie, aplikace,“ uvedl předseda představenstva velkomeziříčského družstva COOP Jaroslav Pavlíček.

Co tedy k nakupování po běžné pracovní době potřebujete? Mít platební kartu, bankovní identitu a stáhnout si do svého chytrého telefonu speciální aplikaci. To je vše. „Vzhledem k tomu, že je to vázáno na bankovní identitu, týká se nakupování zákazníků 18+, takže tímto způsobem můžeme nabízet i alkohol a cigarety,“ vysvětlil Jaroslav Pavlíček.

V době, kdy v prodejně není obsluha, hlídají ji kamery napojené na umělou inteligenci, které vyhodnotí každé nestandardní chování zákazníka, který se při příchodu i odchodu z prodejny musí přes bankovní identitu přihlásit. V případě, že by se někomu během nakupování vybil telefon, je proto u pokladny k dispozici i nabíječka.

Martina Strnadová

COOP 24-7_VelMez_leták_A5_otv

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.