Desátý ročník Muzikantů dětem podpoří i tři charitní zařízení

IMG 5617Nesa – denní stacionář, Osobní asistence a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi patří mezi subjekty, které budou v letošním jubilejním ročníku Muzikanti dětem podpořeny částí výtěžku benefičního koncertu. Ten se uskuteční jako již tradičně v poslední květnovou sobotu na náměstí ve Velkém Meziříčí.

 

„Potěšilo nás, že jsme byli osloveni pořadateli této benefice, kteří se rozhodli nás opět finančně podpořit. Společně s ostatními podpořenými organizacemi připravujeme pro návštěvníky jubilejního ročníku doprovodný program, při kterém bude např. možné si něco pěkného vyrobit, vyzkoušet si jízdu na invalidním vozíku, či zakoupit drobné výrobky z našich dílen,“ vysvětluje Ing. Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Denní stacionář Nesa z výtěžku benefice Muzikanti dětem v roce 2009 zakoupil pomůcky pro uživatele a materiál do pracovních dílen. Osobní asistence byla podpořena v roce 2011. Výtěžek přispěl na koupi automobilu, který je pro tuto terénní službu velmi potřebný. A poslední podpořená služba Oblastní charity Žďár nad Sázavou, Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, získala podporu z benefičního koncertu v roce 2014. Z výtěžku byl zakoupen rovněž automobil, který napomohl lepší dostupnosti služby v různých koutech okresu Žďár nad Sázavou.

Desátý benefiční koncert proběhne 28. května 2016 na náměstí ve Velkém Meziříčí. Od dvou hodin odpoledne pro návštěvníky a dárce této akce budou hrát hudební uskupení jako Lipo, Sebastian, Orchestr ZUŠ či největší hvězda benefice Vašo Patejdl s kapelou. V letošním ročníku bude výtěžek rozdělen mezi organizace, které během deseti let již podporu od Muzikantů dětem získaly.

Více zde: http://muzikanti-detem.webnode.cz

Veronika Dobrovolná

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.