Fotograf Michal Mašek nabízí neotřelé pohledy

337897237 180005518190204_1076364695478762931_nNejnovější soubor fotografií vystavený ve foyer pavilonu chirurgických oborů novoměstské nemocnice pochází z fotografické dílny Michala Maška z Bystřice nad Pernštejnem. K vidění jsou snímky z nejbližšího okolí i z míst, která fotograf navštívil na svých cestách .

Chudobínská borovice, Zelená hora s památkou zapsanou v seznamu UNESCO nebo svátečně rozsvícené novoměstské náměstí. Ale také slavná Seceda, zámek Hradec nad Moravicí který vypadá jako vystřižený z pohádkového příběhu a další atraktivní místa. Mnohá z nich jsou zachycena z nadhledu. „Vyzkoušel jsem létání a focení dronem a musím říct, že pohled z ptačí perspektivy jsem si zamiloval. Moje snímky focené z výšky jsou k vidění v několika brožurách, v letácích a také třeba i v propagačních materiálech," říká Michal Mašek, který sám sebe nenazývá renomovaným fotografem, ale prostě jen „klukem s foťákem".

Fotografovat začal už coby šestiletý capart, když mu otec svěřil svůj fotoaparát a naučil ho s ním zacházet. Od té doby jsou prakticky nerozlučná dvojka. Neodkládá foťák ani v práci, naopak, stal se v podstatě jeho pracovním nástrojem. Michal Mašek totiž pracuje v bystřickém turistickém informačním centru, tím pádem se objevuje i na všech akcích města. „V roce 2020 jsem se stal oficiálním fotografem města Bystřice nad Pernštejnem. Fotím veškeré kulturní a sportovní akce, vítání občánků, reportáže do novin... Zkrátka všechno, co se tu děje," přitakává.

Výstava Michala Maška v pavilonu chirurgických oborů Nemocnice Nové Město na Moravě potrvá až do 14. května.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.