V sobotu všichni v červeném!

HraciA tým FC Velké Meziříčí čeká v sobotu 17. června od 17.30 hodin asi nejdůležitější utkání posledních let. Na svém hřišti na Tržišti přivítají tým FK Frýdek-Místek. Jestliže domácí chtějí i v příští sezoně hrát Moravskoslezskou fotbalovou ligu, musí bezpodmínečně vyhrát.


Ovšem ani to nakonec nemusí stačit. Výhra nad FK Frýdek-Místek je pouze první krok. Ty další už nemají velkomeziříčští fotbalisté ve svých rukou. V případě výhry musí pak spoléhat na týmy z Hodonína a ze Zlína. Pro záchranu Velkého Meziříčí musí Hodonín doma porazit (stačí i remíza) Frýdlant nad Ostravicí a Zlín B musí zdolat novoměstskou Vrchovinu (taktéž stačí remíza). I tyto zápasy se hrají v sobotu o půl šesté.
Velkomeziříčští fotbalisté se v první řadě musejí oklepat z debaklu 7:1 v Hranicích. „Zápas nemá cenu hodnotit. To, co jsme předvedli, by nestačilo možná ani v kraji. Dnes to vypadalo, jako bychom byli už na dovolený a ne na zápase, kde nám jde o život ve třetí lize," uvedl na webu klubu trenér Jan Šimáček.
Na podzim Velké Meziříčí uhrálo ve Frýdku-Místku remízu 2:2, Hodonín ve Frýdlantu zvítězil 4:0 a Vrchovina doma porazila béčko Zlína 2:1. Papírově by to tedy mohlo vyjít. Realita ovšem může být samozřejmě jiná, o to víc budou velkomeziříčští fotbalisté potřebovat mohutnou podporu příznivců. „Velký zápas si žádá i jednotné sladění všech fanoušků. Přijďte podpořit náš tým v sobotu v červeném tričku, dresu nebo košili. Potřebujeme vás na stadionu!" zvou hráči.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.