Mladí hasiči zápolili o krajské tituly

hasičiV sobotu 10. června se na stadionu za modrou školou utkalo celkem deset družstev mladých hasičů z Vysočiny v krajském kole hry PLAMEN o postup na mistrovství republiky. Soutěžilo se v disciplínách požární útok, štafeta 4 x 60 m, štafeta dvojic, štafeta 400 m CTIF a požární útok CTIF.


Slavnostnímu zahájení byli mimo jiné přítomni starosta Krajského sdružení dobrovolných hasičů Jan Slámečka, starosta OSH ČMS Luboš Zeman, starosta SDH Velké Meziříčí Stanislav Kratochvíl a místostarosta města Velkého Meziříčí Martin Kaman. Významné soutěžní klání po technické stránce zabezpečovali dobrovolní hasiči z Velkého Meziříčí.
A jak to všechno dopadlo? První místo vybojovali mladí hasiči z Dolní Cerekve, na druhém místě skončili hasiči z Panské Lhoty a třetí místo si odvezly Markvartice. Vítězné družstvo postupuje za Kraj Vysočina na Mistrovství ČR hry PLAMEN.
Druhý den, v neděli 11. června, si přijelo změřit své síly a bojovat o postup na Mistrovství ČR dorostu pět družstev dorostenek, dvě družstva dorostenců a čtyřicet pět jednotlivců.
Družstva se utkala v disciplínách požární útok, štafeta 4 x 100 metrů a běh na 100 m s překážkami. Mezi dorostenkami si první místo a postup na republikové mistrovství odvezly hasičky z Panské Lhoty, na druhém místě skončily Markvartice a třetí pak Jabloňov. Mezi dorostenci se nejvíce dařilo borcům z Výčap, druhé místo pak brali hasiči z Cetorazi.
V nejmladší kategorii dorostenek pak první místo brala Lucie Pavelková z Dolní Cerekve, druhé Nika Plachetská z Otína a třetí Natálie Vávrová z Nové Vsi u Světlé. Tuto kategorii mezi dorostenci vyhrál Jakub Novák ze Staré Říše, druhý skončil jeho krajan Ondřej Tichý a třetí místo bral Tomáš Krátký z Uhelné Příbrami.
Mezi středními dorostenkami zvítězila Julie Němečková ze Staré Říše, druhá skončila Lada Březková z Otína a třetí pak Júlie Nováková z Dolní Cerekve. Mezi středními dorostenci se nejvíce dařilo Matyáši Novákovi ze Staré Říše, druhý skončil Matěj Rybár z Budíkovic a třetí místo Jan Starapa z Herálce.
Kategorii starších dorostenek kralovala Eliška Navrátilová z Kojetic, na druhém místě se umístila Veronika Jurková z Újezda a na třetím místě Petra Urbanová z Markvartic. Stejnou kategorii dorostenců ovládl Jaroslav Střecha z Jabloňova, druhý skončil Ladislav Trpák z Pacova a na bronzový stupínek vystoupal Lukáš Pacal z Otína.
Ceny vítězům předával starosta města Velké Meziříčí Alexandros Kaminaras.
-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.