Vojta Dyk s brněnským big bandem zvedli posluchače ze židlí

IMG 3569Trochu jazzu, něco swingu, rokenrol a taneční hudba napříč žánry v podání moderního bigbandového zvuku – vše zasazeno do atmosféry šedesátých let a dokresleno originální scénou. Takový byl včerejší koncert brněnské kapely B-Side Band Josefa Buchty s charismatickým zpěvákem Vojtěchem Dykem ve velkomeziříčském Jupiter clubu.

Posluchači se stali součástí večera nabitého energií. Ocitli se v baru, kde se naléval alkohol, za klavír usedl barový pianista a pomalu se trousili ke svým nástrojům další muzikanti. A pak už to jelo, šlapalo jak dobře namazaný stroj. Zněly autorské skladby členů B-Side Bandu i převzaté, ovšem ve vlastním aranžmá. Rock a funk střídaly latinskoamerické balady a další rytmy rozličných hudebních žánrů, které v závěru koncertu zvedly posluchače ze židlí a přiměly k tanci. Více než dvě hodiny radosti a pohody.

Vojtěch Dyk k nim přispěl svým nezaměnitelným vokálním projevem prokládaným herectvím, přičemž došlo i na maňáskovou improvizaci na aktuální politické téma. Písně střídal s vtipkováním, které posluchači nadšeně přijímali. Zpěvák je často vtahoval do show a oni se ochotně nechali. „Jste to nejlepší Meziříčí, které znám, a že jich je,“ vysekl jim za to se smíchem na tváři poklonu. Lidé ji od něj vzali a celý koncert odměnili bouřlivým aplausem vestoje.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.