Olej z bílého máku z Petrávče má prestižní značku Klasa

foto zofinOlej z bílého máku z Petrávče výrobce Biogas Bohemia má certifikát Klasa. Převzali ho Martina Homolová a Karel Jonák minulý týden v Praze na Žofíně z rukou ministra zemědělství Miroslava Tomana.

„Velice si ocenění Klasa vážíme. Motivuje nás k další kvalitní práci,“ uvedla Martina Homolová. Olej bílého máku z Olejových mlýnů Petráveč se tak stal jedním z dvaadvaceti nových výrobků, které nově certifikát Klasa získaly.

Klasa není prvním oceněním pro výrobky Olejových mlýnů Petráveč. V létě letošního roku obdržel další výrobek z této dílny – kmínový olej – značku Regionální potravina Vysočiny.

„Začali jsme s lisováním olejů za studena před necelými dvěma roky. Nyní vyrábíme pět druhů olejů – kmínový, makový, řepkový, slunečnicový, lničkový, – a maceráty,“ vyjmenovala Martina Homolová výrobky, které lze najít i v prodejně na náměstí ve Velkém Meziříčí.

Martina Strnadová

 

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1 015 produktů od 227 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.