Kraj prodal budovu zemědělky za jedenáct milionů

zemedelkaKraj Vysočina prodal objekt bývalého zemědělského učiliště na Hornoměstské ulici ve Velkém Meziříčí za 11,1 milionu korun. Prodej nemovitosti schválilo zastupitelstvo kraje 6. února 2018.

Nemovitost až dosud patřila k Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel. Novým majitelem se nyní stal Jan Horáček. "Kupní cena byla 11,1 mil. Kč, kterou kupující uhradil," uvedla Jitka Svatošová za Kraj Vysočina. Předmětem koupě je kromě školní budovy s přístavbou jídelny i zastavěná plocha, nádvoří a ostatní plochy o celkové výměře tři tisíce metrů čtverečních.

„Předmět koupě již byl kupujícímu předán, a to ke dni podání návrhu na vklad do katastru nemovitostí,“ informovala Jitka Svatošová. Bude tak nutné vyklidit i služební byt školníka, který je součástí prodaného objektu. „Ukončení nájemní smlouvy na užívání bytu a přestěhování nájemníka do jiného služebního bytu školy je dohodnuto v termínu do 31. 5. 2018,“ doplnila Svatošová.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.