Studie na bazén a wellnes pracuje se třemi variantami i lokalitami

swimming-2477369 1920Město má vypracovanou studii proveditelnosti relaxačního centra ve Velkém Meziříčí včetně krytého bazénu. Je dostupná na webu velkemezirici.cz.

"Studie už je na našich webových stránkách. Zastupitelé rozhodnou, zda proběhne její představení veřejnosti," uvedl starosta Josef Komínek.

Studie, kterou vypracoval architekt Jaroslav Ševčík a společnost Centroprojekt a ARCH-Z-studio ve Zlíně pracuje se třemi variantami stavby krytého bazénu a relaxačního centra s investicí od 70 do 165 milionů korun. Závěr studie  je, že Velké Meziříčí by relaxační centrum v základním vybavení a přiměřené velikosti provozně zvládlo. „Tento druh veřejné služby je pro občany investicí do zdraví a vhodného využívání volného času, v žádném případě finanční zhodnocení prostředků ze strany investora,” uvádí architekt dále v závěrečném hodnocení.

Studie řeší umístění relaxačního centra ve třech lokalitách, na ulicích Oslavická u ZŠ, Školní u ZŠ a Skřivanova. Doporučuje zastupitelům, aby se zaměřili právě na výběr nejlepší lokality pro umístění stavby a na vnitřní zařízení relaxačního centra. Podle autora studie by bylo vhodné stavbu realizovat na etapy, případně zvolit jednu z možných variant, která bude vyhovovat požadavkům a města a nejbližší spádové oblasti. Studie zpracovává tři varianty, přičemž doporučuje B a C.

Varianta A – pouze krytý bazén:

cena stavby 83 milionů Kč, provozní náklady 7,28 mil. Kč, provozní výnosy 7,1 mil. Kč

Varianta B – krytý relaxační bazén s wellness zónou:

cena stavby 110 mil. Kč, provozní náklady 7,88 mil. Kč, provozní výnosy 7,78 mil. Kč

Varianta C – krytý relaxační bazén s wellness zónou v etapách:

etapa 1. za 70 mil. Kč (provozní náklady 7,78 mil. Kč, provozní výnosy 6,17 mil. Kč)

etapa 1. a 2. za 124 milionů Kč (provozní náklady 7,6 mil. Kč, provozní výnosy 6,15 mil. Kč)

etapa 1. až 3. za 140 mil. Kč (provozní náklady 8,45 mil. Kč, provozní výnosy 6,15 mil. Kč)

etapa 1. až 4. za 165 mil. Kč (provozní náklady 9,71 mil. Kč, provozní výnosy 8,13 mil. Kč)

Celá studie je k dispozici ZDE.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.