Nové brány na hřbitově se večer automaticky samy zavřou

IMG 0427Na hřbitově Karlov jsou dvě nové automatické brány. Od 26. ledna běží ve zkušebním provozu.

„Důvodem jejich pořízení bylo zbavit se povinnosti odemykání a zamykání,“ uvedl ředitel technických služeb Jaroslav Mynář. Nové brány se tedy ráno automaticky otevřou a večer samy zavřou.

„Nemůže se stát, že by mohly někoho při automatickém zavírání zranit, protože mají dotykové čidlo,“ vysvětluje J. Mynář. Může se ale stát, že někdo nestihne hřbitov opustit do konce provozní doby, která je vždy uvedena na bráně, a zůstane tak zamčený na hřbitově. „V tom případě musí sejít k hlavní bráně na Karlově, která má dálkové odemykání,“ říká Mynář. Na bráně je uvedeno pohotovostní telefonní číslo na pracovníka technických služeb, který je k dispozici nepřetržitě. Tomu lze zavolat, on dotyčnému bránu na dálku otevře a pustí ho ven.

Horní brána, která je u příchodu od železniční trati, dálkové odemykání nemá. Ale zase ji lze odemknout i mechanicky. Takže pokud někdo nutně potřebuje zajet na hřbitov autem kvůli údržbě pohřebního místa apod., může si na technických službách vypůjčit klíč od zadní brány, aby se dostal dovnitř i s autem.

Pořízení obou automatických bran vyšlo na 428.340 korun. K horní bráně přitom bylo nutno dotáhnout elektřinu od budovy obřadní síně.

Martina Strnadová

 

Důležité:

Pohotovostní číslo na pracovníka technických služeb, který odemkne dálkově bránu, je 776 530 776.

Provozní doba hřbitova:

1. 3.–30. 4.

7:00–19:00

1. 5.–31. 8.

7:00–21:00

1. 9.–31. 10.

7:00–19:00

1. 11.–28. 2.

7:00–18:00

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.