Velké Meziříčí na veletrhu lákalo na místní speciality i přírodní krásy

3Ani letos Velké Meziříčí nechybělo na veletrhu Regiontour a GO v Brně, a to od 18. do 21. ledna. Pod hlavičkou Asociace turistických center spolu s Bystřicí nad Pernštejnem představilo zejména regionální produkty Kraje Vysočina.

„U stánku Velkého Meziříčí jsme nabízeli kromě propagačních materiálů o městě a drobných předmětů také pivo HARRACH a výrobky firmy POEX,“ upřesnila vedoucí turistického informačního centra Květoslava Hladíková. „Návštěvníkům naše regionální produkty samozřejmě velmi chutnaly a mnozí z nich nám slibovali, že z toho dálničního mostu Vysočina určitě sjedou a rádi naše město poznají blíže než jenom z té D1,“ podotkla K. Hladíková a připojila poděkování oběma sponzorům za výraznou podporu, jak Bohdanu Vítkovi z Jelínkovy vily, tak i Pavlu Kratochvílovi z firmy Poex.
IMG 20180118_111631U velkomeziříčského stánku se návštěvníkům dostalo krom ochutnávek i pozvání na Fajtův kopec – na rozhlednu či k lyžování na sjezdovce i na běžkách. Z letních aktivit pak pracovnice informačního centra nabízely zájemcům návštěvu naučných stezek v Balinském i Nesměřském údolí, zámek a mnohé zajímavé kulturní akce. „Cílem naší účasti na veletrhu je přilákat turisty do regionu a nabídnout jim atraktivní využití volného času. Naše město má určitě co nabídnout v každém ročním období,“ podotkla Hladíková.

Ostatně, seznámit odborníky i veřejnost s širokou nabídkou služeb v oblasti cestování a cestovního ruchu je cílem celého brněnského veletrhu Regiontour, jenž se v této oblasti řadí k nejvýznamnějším ve střední Evropě.

Kraj Vysočina v Brně spolu s Velkým Meziříčím reprezentovaly třeba i Vysočina Tourism, ZOO Jihlava nebo Agentura Dobrý den z Pelhřimova. Představily se i další kraje ČR nebo Slovenska, dále zástupci Rakouska, Chorvatska, Slovinska a Švýcarska.

Novinkou letošního ročníku byl festivalový pavilon F, který nabídl setkání s novodobými Nomády a ukázku jejich obytných vozů, umožnil nahlédnout do jachty, vyzkoušet první mobilní ferratovou stěnu v Česku a nebo ochutnat cestovatelské drinky či pokrmy z různých koutů světa –   krokodýlí maso, čerstvé cvrčky, štíry či sklípkany.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.