Probíhá oprava hlavního tahu Křižanovem. Na všech příjezdech jsou semafory

Výstřižek Složitá dopravní situace panuje v Křižanově. Ředitelství silnic a dálnic od 19. července opravuje silnici I/37, tedy hlavní tah přes městys od Žďáru n. S. na Velkou Bíteš, a to v úseku od benzinky po VV sklo. Dopravu omezují čtyři semafory na příjezdech do Křižanova. Stojí u kostela, na Meziříčské, u odbočky na Dobrou Vodu a na Ořechovské. Před nimi se tvoří dlouhé kolony.

„Mnozí řidiči jsou neukáznění, jezdí, kudy nemají a situaci zhoršují. Autobusy nám projíždějí po Dlouhé ulici, kde se potkávají se zemědělskou technikou. Je to velice komplikovaná dopravní situace,“ popisuje starostka Křižanova Marie Smejkalová s tím, že jsou změněny zastávky autobusů a problémový je i svoz odpadu.

Oprava silnice přitom měla začít už v dubnu. Kvůli změnám v novém zákoně však ŘSD nestihlo zahájit výběrové řízení dřív.

Uzavírka opravované silnice potrvá do konce října letošního roku. Práce však budou pokračovat i na jaře. „V dubnu začne firma u benzinky rekonstruovat dva mosty,“ dodává starostka Smejkalová.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.