Ve Lhotkách lidé se starostou diskutovali hlavně o dopravě

DSC 0007Starosta Radovan Necid s obyvateli Lhotek, Kúsek a Dolních Radslavic probíral dopravu ve Velkém Meziříčí, připravovanou opravu mostu u pošty i dálnice nad městem a s tím související objížďky, kapacitu školek i dětská hřiště. A to v rámci svého setkání s občany, které proběhlo v kulturním domě ve Lhotkách minulý týden.

Lidé se dozvěděli, že místní část Velkého Meziříčí – Lhotky, Kúsky a Dolní Radslavice – koupila objekt po prodejně Jednoty a nyní hledá jeho využití. „Prodejna by se tady totiž už asi znovu nerozjela,“ míní místopředsedkyně komise pro místní správu Věra Marková.

Pak se diskuse točila dlouho kolem dopravy. Starosta informoval, že v příštím roce při modernizaci úseku dálnice mezi exity, tedy přímo nad Velkým Meziříčím, spadne i most přes D1 na Fajtův kopec. Během oprav bude nejspíš hojně využívaná i komunikace z Fajťáku do Martinic nebo do Lhotek a město potom bude požadovat, aby ji ŘSD opravilo. Lidé se v té souvislosti zajímali, jak je to se zrušením poplatku mezi exity D1. „Podali jsme na ministerstvo žádost, uvidíme, jak ji vyhodnotí,“ uvedl Radovan Necid.

„Rodí se víc dětí, bude dostatečný počet míst ve školkách?“ zněl další dotaz. „Kapacity našich mateřských škol jsou dostatečné,“ řekl starosta.

Při debatě o dětských hřištích jeden z obyvatel Kúsek podotkl, že starší děti nemají kam jít si zakopat s míčem apod. „Ze hřiště ve Lhotkách je vyhánějí,“ sdělil. Přítomní členové komise pro místní správu ujistili, že sportoviště je pro všechny a nikdo dětem z Kúsek v přístupu na ně bránit nemůže. Navíc v budoucnu by vedle hasičského hřiště mělo vzniknout ještě další, multifunkční pro volejbal, tenis apod.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.