Sbory gymnázia i Harmonie uspěly na celostátní přehlídce v Opavě

opava cantat_GVMDva pěvecké sbory z Velkého Meziříčí, Harmonie a Pěvecký sbor gymnázia, se úspěšně představily na celostátní přehlídce středoškolských pěveckých sborů Opava Cantat 2016 v soutěžní i nesoutěžní kategorii. „Jsem velmi rád, že v našem městě pracují pěvecké sbory, které se řadí mezi ty nejlepší v republice. Výborně reprezentují nejen Velké Meziříčí, ale celý Kraj Vysočina,“ ocenil starosta Radovan Necid.

Oba zdejší pěvecké sbory se nejprve úspěšně nominovaly na postupové přehlídce v Třebíči. Pěvecký sbor Harmonie, působící při Základní škole Školní, pod vedením Olgy Ubrové a Andrey Svobodové v Opavě zaujal diváky i porotu a umístil se v bronzovém pásmu. Konkurencí mu byly nejlepší smíšené pěvecké sbory republiky. „Celostátní přehlídka v Opavě je úžasná akce, která má skvělou atmosféru. My jsme se na ni dostali potřetí, a to je pro nás ten největší úspěch. O umístění už ani tolik nejde, ale z bronzového pásma máme samozřejmě velkou radost,“ popsala dojmy vedoucí Harmonie Olga Ubrová.

Pěvecký sbor gymnázia Velké Meziříčí pod vedením Markéty Rosové Prudíkové se představil v kategorii nesoutěžní. Podmanil si nejen porotu, ale i široké publikum celostátní přehlídky a byla mu udělena zvláštní cena poroty za citlivé provedení sól. „Zpíváme třetím rokem a tohle je pro nás první větší úspěch a díky tomu úžasný zážitek. Motivuje nás to propracovat se do dalších soutěží,“ uvedla vedoucí sboru Markéta Rosová Prudíková.

Martina Strnadová

sbor harmonie

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.