Hasiči ve Velkém Meziříčí mají nový rychlý zásahový automobil

3Profesionální hasiči ve Velkém Meziříčí disponují novou zásahovou technikou v podobě rychlého zásahového automobilu Land Rover Discovery 3,0.

Vůz, který hasiči převzali v Jihlavě dne 17. 10. 2016  nahradil dvanáct let staré vozidlo Toyota Land Cruiser. Rychlý zásahový automobil je primárně určen pro zásahy u dopravních nehod, a to jak na komunikacích Velkomeziříčska, tak také na dálnici D1. Právě na dálniční tepně zasahují velkomeziříčští hasiči u dopravních nehod velmi často a do jejich zásahového obvodu patří bezmála padesát kilometrů dálnice.  Velkou výhodou nového vozu jsou oproti klasické cisternové automobilové stříkačce jeho rozměry, díky kterým se vozidlo snáze protáhne například stojící kolonou a sníží se tak dojezdový čas na místo mimořádné události. Zásadní novinkou ve vozidle je elektronářadí vyprošťovací sady Lucas, v dříve používaném vozidle byla vyprošťovací sada se dvěma motorovými pohonnými jednotkami. Vůz byl pořízen za celkovou cenu 2.644.000 Kč.

Základní údaje:

Podvozek

Land Rover DISCOVERY 3,0 TDV6

Motor výkon

155 kW-3,0 TDV6, palivo NM

Měrný výkon motoru

47,84 kW.1000 kg

Motor kroutící moment

520MN

Převodovka

8stupňová automatická převodovka

Největší technicky přípustná hmotnost stanovená výrobcem podvozkové části

3.240 kg

 

HZS Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.