Rozhlas poslal řidiče z dálnice přímo do našeho města

23 11_2016_D1_01Dnešní dopravní komplikace opět zhoršilo rozhlasové dopravní vysílání. Veřejnoprávní stanice Českého rozhlasu totiž v dopravní relaci ráno vyzývala řidiče, ať se zúžení na dálnici D1 vyhnou sjetím na exitu Velké Meziříčí - východ a návratem na dálnici na exitu Velké Meziříčí - západ. Starosta Radovan Necid to označil za dopravní dezinformaci, protože v Meziříčí už je od rána ve směru na Prahu kolona. 

"Už několikrát jsem česká rádia vyzýval, aby se tomuto typu dopravního zpravodajství vyhnula. Způsobují tak totiž nejen problémy nám, Velkomeziříčákům, ale také samotným řidičům z dálnice D1. Kdyby jim totiž poradili normální objízdnou trasu už z Velké Bíteše přes silnici 37 do Žďáru nad Sázavou a potom po silnici 353 do Velkého Beranova, plynule projedou," uvedl starosta a dodal: "Že se opět takto nezodpovědně k dopravnímu zpravodajství postavil Český rozhlas, je pro mne i pro obyvatele našeho města hlubokým zklamáním."

Kolona na dálnici D1 nad Velkým Meziříčím se tvoří kvůli úpravě dopravního provozu. „Na dálnici se právě převádí provoz zpět do obou jízdních pásů v rámci zimní přestávky modernizace tohoto úseku dálnice. Odstraňují se středová svodidla ve zúžení,“ popsal situaci vedoucí odboru dopravy městského úřadu Jiří Pospíchal.

-rn-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.