Strážníci budou mít novou služebnu v budově po technických službách

Vizualizace-2Novou služebnu získá velkomeziříčská městská policie rekonstrukcí staré budovy po technických službách na Třebíčské ulici. Rozhodli tak zastupitelé po dlouhé diskusi, když předtím zavrhli možnost výstavby zcela nové služebny.

Původně město počítalo se stavbou nové služebny s finanční dotací z Integrovaného regionálního operačního programu. Tato možnost však na jaře 2016 padla. Jako náhradní řešení zastupitelé posoudili předloženou variantu rekonstrukce stávajícího objektu po technických službách, což by dle architektonické studie mělo ušetřit městu asi dva a tři čtvrtě milionu korun oproti stavbě nové služebny.

Budova, kde sídlily technické služby, by po rekonstrukci měla splňovat všechny podmínky nutné pro řádný výkon služby městské policie a nabídnout i odpovídající zázemí pro klienty.

Rekonstrukcí vznikne dvoupodlažní objekt služebny pro budoucích devět strážníků, a to i s rezervou pro případné další navýšení jejich počtu. V přízemí je navržena hlavní služební místnost s dozorčím stanovištěm, pracoviště městského kamerového dohledového systému, sklad zbraní a střeliva, vestibul pro veřejnost a spisová místnost. V prvním patře vznikne zázemí pro strážníky s denní místností, šatnou, sociálním zařízením, kanceláří vedoucího městské policie a zasedací místnost. Přistavět bude nutno garáž pro služební vozidlo, pohotovostní kotec pro odchycené psy a sklad materiálu.

Martina Strnadová

 

Hlasování zastupitelů o variantě A - umístění služebny do zrekonstruovaného objektu po TS

rekonstrukce sluzebny

 

 

 

 

 

Hlasování zastupitelů o variantě B - umístění služebny městské policie do novostavby

nova sluzebna

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.