Okružní křižovatka na Hornoměstské je hotová

DSC01823Přestavba okružní křižovatky na Hornoměstské ulici je hotová. Stavební firma dodržela plánované termíny a i když samotné dokončení prací už probíhalo pod hrozbou deště, nakonec i počasí dovolilo křižovatku přestavět včas.


Bez pár hodin dva měsíce trvala přestavba okružní křižovatky Hornoměstská-Třebíčská z provizorní na trvalou. Zejména zpočátku přinesla stavba dopravní problémy a komplikace.
Největší nápor zažilo město na začátku září. Zavřená byla ulice Třebíčská, což znamenalo, že všichni, kdo chtěli jet směrem na Třebíč, museli projet celým městem přes Novosady a tvořily se dlouhé kolony.
Situace byla kritická zejména kvůli uzavření dálničních sjezdů na D1. To totiž znamenalo, že všechna auta, která u Jihlavy sjela z dálnice, se na ni mohla vrátit právě až za Velkým Meziříčím.
Jakmile se v druhé polovině září dálniční exit Velké Meziříčí-západ otevřel a stavba křižovatky postoupila do druhé etapy, problémy se velmi citelně zmírnily.
Uzavírka pokračovala tak, že ulice Třebíčská byla otevřena a naopak se uzavřela ulice Hornoměstská v těsné blízkosti křižovatky. Radnice operativně povolila osobním autům průjezd směrem na Jihlavu po ulici Pod Hradbami (parkoviště pod polyfunkčními domy).
Na konci října pak byla ještě na čtyři dny uzavřena ulice Třebíčská (identická situace jako v první etapě) a o právě uplynulém svátečním víkendu pak celá křižovatka kvůli položení nového asfaltu. 

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.