Starosta Necid udal sám sebe za neúplné majetkové přiznání

necid 9867AKTUALIZOVÁNO -- Tajemníkovi Městského úřadu Velké Meziříčí přistálo na stole neobvyklé udání. Starosta Radovan Necid oznámil sám na sebe, že v čestném prohlášení, které politici podávají kvůli zákonu o střetu zájmů, chybí tři a půl milionu korun, které dostal za prodej svého podílu ve firmě Falco computer.

"Prodej svého podílu ve firmě jsem byl nucen uskutečnit proto, že jsem prošel rozvodovým řízením a potřeboval jsem se finančně vypořádat se svojí bývalou ženou. Celou sumu 3,5 milionu korun za podíl ve své bývalé firmě jsem odevzdal své bývalé ženě," vysvětluje starosta Radovan Necid a dodává: "Vzhledem k tomu, že jsem si těchto peněz nijak neužil, neuvědomil jsem si, že nutné je do čestného prohlášení napsat. Byla to chyba."

Proto se Radovan Necid rozhodl, že se sám udá, aby dal toto administrativní pochybení do pořádku. "Jsem schopen celý příběh doložit nejen rozhodnutím soudu, ale zejména výpisem z účtu. Přestože je jasné, že jsem ani neměl co zatajit, jsem připravený nést sankci za přestupek, který jsem svou nedbalostí spáchal," uzavřel Radovan Necid.  

-tz-

____________________________________

Prohlášení Radovana Necida k "chybějícím milionům“ v čestném prohlášení o majetku nabytém v průběhu výkonu funkce za rok 2015.

1. V  roce 2015 v srpnu jsem byl nucen prodat podíl ve firmě Falco computer s.r.o. a to za 3,5 milionu korun.

2. Tento prodej jsem byl nucen uskutečnit proto, že jsem prošel rozvodovým řízením a potřeboval jsem se finančně vypořádat se svojí bývalou ženou.

3. Vzhledem k tomu, že jsem sloužil pouze jako převodník peněz mezi svojí bývalou firmou a svojí bývalou ženou (z celé této transakce jsem neměl žádný prospěch), neuvědomil jsem si, že mám tuto částku uvádět v čestném prohlášení o majetku, příjmech, darech a závazcích.

4. Všechna tato tvrzení jsem schopen snadno doložit rozhodnutím soudu o majetkovém vyrovnání a výpisy z mého účtu.

5. Neuvést tyto skutečnosti do čestného prohlášení byla moje chyba, byť nikoliv úmyslná, ale z nedbalosti. Nestalo se žádné pochybení v tom smyslu, že bych měl nějaký příjem, který jsem zatajil. Moje daňové přiznání je naprosto v pořádku. 

6. Přesto jsem již dnes oslovil tajemníka Městského úřadu Velké Meziříčí, kterému jsem sdělil následující: Podle ustanovení § 23 odst. 1 písm. c) zákona o střetu zájmů jsem neuvedením příjmu za prodej obchodního podílu ve společnosti spáchal přestupek tím, že jsem uvedl neúplné údaje v čestném prohlášení o příjmech.

7. Písemné oznámení o svém přestupku jsem tajemníkovi následně zaslal a jsem samozřejmě připraven za tento nedbalostní přestupek nést odpovídající sankci.

Radovan Necid

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.