Velkomeziříčští chtějí pěší trasy a cyklotrasy

IMG 9117Problémem číslo jedna ve Velkém Meziříčí jsou podle účastníků veřejného fóra pěší trasy a cyklotrasy, zejména ve směru východ – západ.

Část občanů města se v pondělí 26. září sešla v Jupiter clubu při akci Desatero problémů Velkého Meziříčí – S vámi o všem –, kterou každoročně pořádá Zdravé město spolu s místní Agendou 21.

Letošní nejožehavější problém je z oblasti dopravy. Loni účastníci vybrali revitalizaci centra města, jejíž realizace již začala architektonickou soutěží o nejvhodnější návrh na úpravu Náměstí a přilehlých ulic.

Z dalších potřeb občanů, které chtějí prioritně řešit, jsou úprava bývalého areálu Svitu za řekou, zastavování rychlíků v Křižanově a autobusů na Prahu, rekonstrukce a jiné využití budovy synagogy, dokončení obchvatu města, vytvoření trvalé pobytové služby, větší podpora terénních sociálních služeb pro seniory, chráněné dílny a pracovní uplatnění pro handicapované či pokračování modernizace a rekonstrukce objektů vzdělávacích zařízení města.

Lidé volili problémy v oblastech veřejná správa, zdravotnictví a sociální služby, životní prostředí, kultura a památková péče, sport a volný čas, vzdělávání a osvěta, podnikání, ekonomika a cestovní ruch, zemědělství a doprava. Nechyběl samozřejmě stůl mladých, kteří mohli vybírat z jakékoliv oblasti. Hlasováním poté účastníci problémy seřadili od jedné do desíti. Občané města je dostanou k dispozici na anketním lístku a budou se k nim moci vyjádřit podle svého mínění.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.