Měřín si posvítí na nezodpovědné řidiče

car-8084372 1280Snížení počtu vozidel překračujících povolenou rychlost by mělo přinést úsekové měření v Měříně.

Více než 27 procent vozidel překročilo povolenou rychlost 50 km/h na Jihlavské ulici v Měříně během sedmi dnů loňského října. Městys Měřín proto projevil zájem o úsekové měření rychlosti na silnici II/602, které pro něj bude zajišťovat město Velké Meziříčí. Souhlasili s tím zastupitelé, kteří v úterý 25. června schválili veřejnoprávní smlouvu mezi městem a městysem. Měřínské zastupitelstvo ji schválilo už v květnu. Podle ní Měřín pořídí, zprovozní a ověří zařízení pro úsekové měření rychlosti, velkomeziříčská městská policie bude měřit a odbor dopravy bude zpracovávat přestupky.

Peníze z pokut budou ze zákona příjmem ORP Velké Meziříčí. Stejně to funguje i v Křižanově, kde úsekové měření probíhá už téměř dva roky, přičemž město Velké Meziříčí městysu věnuje peníze na údržbu zařízení. Měření se v Křižanově osvědčilo. Meziročně se počet překročených rychlostí snížil o celou jednu polovinu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.