Festivalu se zúčastnily tisíce lidí

IMG 0573Osmnáctý ročník Evropského festivalu filozofie je za námi. Během devítidenního programu jsme zrealizovali 21 přednášek v jedenácti programových blocích, které navštívilo 1700 posluchačů. Doprovodný program zhlédlo cca 2500 návštěvníků.

Do tvůrčích dílen se zapojilo 180 žáků 6. tříd a dalších 1050 dětí z gymnázia a základních škol ve Velkém Meziříčí, Mostištích a Oslavici se zapojilo do tvorby pro výstavu v synagoze. V rámci doprovodného bloku proběhly ve spolupráci s muzeem dvě výstavy, s farností Noc kostelů. Tradičně jsme v rámci 24. ročníku Mezinárodního festivalu Concentus Moraviae uspořádali koncert Ivy Bittové. Nechyběl koncert Žalmana & spol., filmové představení a talk show. 

Velké poděkování patří městu Velké Meziříčí, Kraji Vysočina a Akademii věd České republiky za trvalou podporu. Rovněž děkujeme Filosofickému ústavu AV ČR a Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně za odbornou garanci nad naším festivalem. Uznání za organizaci si zaslouží JUPITER club, s. r. o., Muzeum Velké Meziříčí, Farnost Velké Meziříčí a ORO Velké Meziříčí. Informace o aktuálním dění vám zprostředkovali Velkomeziříčsko, Klára Šturmová a Radim Svoboda.

Největší uznání však patří vám, našim návštěvníkům. Nejenže jste svou účastí po dobu devíti dnů podpořili festival, ale také jste se ve velké míře zapojovali do diskusí s našimi přednášejícími. Děkujeme vám.

Těšíme se na setkání s vámi na 19. ročníku EFF.

Mgr. Milan Dufek

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.