Lhotky plánují chodník i přístavbu jídelny školy

P1208090Rada města ve středu 12. června navštívila Lhotky, aby se seznámila s plánovanou přístavbou jídelny pro žáky školy, s možností zateplení objektu mateřské školy i připravovanou stavbou chodníku.

Novou jídelnu pro žáky základní škola nutně potřebuje. Stávající jídelnička je stísněná, má kapacitu pro devět dětí, přičemž na obědy jich chodí 33. Nová jídelna vznikne přístavbou objektu mateřské školy. „Současně bychom chtěli řešit i zateplení střechy školky, kterou uniká nejvíce tepla,“ uvedl předseda komise pro místní správu Lhotky, Kúsky a Dolní Radslavice Jan Oulehla. Cílem je získat dotaci a přístavba by mohla být realizována v roce 2025. Ve stejném roce by mělo dojít i ke stavbě chodníku ve Lhotkách, který povede z centra vsi kolem školky, školy až ke hřišti. I hasičské hřiště by se mělo v budoucnu dočkat vylepšení, například dokončení běžecké dráhy a kontejneru pro umístění toalet.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.