Pozor na různé podvodníčky

mp copyBlíží se Vánoce, a tak se více než jindy vyrojí i různí podvodníčci hrající na city vánočním časem zasažených lidí. Ani Velké Meziříčí není výjimkou.

Městská policie už zaznamenala několik hlášení, že se po městě pohybují snědí muži a obtěžují kolemjdoucí jakousi sbírkou. Podobných podvodníků se pravděpodobně objeví v adventním čase více. Mějte se tedy na pozoru a neváhejte v případě podvodem zavánějícím setkání kontaktovat městskou policii na telefonních číslech 566 781 156 nebo 777 792 079.

"Městská policie Velké Meziříčí upozorňuje občany, aby si dávali pozor v závěru roku při poskytování finančních hotovostí pochybným osobám prokazujícím se jako osoby provádějící sbírky pro děti i dospělé s různým hendikepem. Narůstá počet případů, kdy se jedná o podvodníky, kteří vybrané peníze použijí pro vlastní potřebu. Tyto osoby se zdržují především u supermarketů a obchodních center, kde je větší anonymita a mohou oslovovat větší počet osob. Uvedené osoby by se měly na vyžádání prokazovat průkazem – kartičkou sbírek, pro kterou tuto činnost provádějí, což by mělo jít ověřit u příslušných charitativních organizací. Kasičky, které používají, by měly být uzamčeny a zapečetěny razítkem organizace pořádající sbírku. Rovněž MP žádá občany, aby při pochybnostech neprodleně kontaktovali městskou policii, případně Policii ČR, které mohou podezřelé osoby prověřit," říká vrchní komisař Jan Klikar.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.