Hledá se dodavatel pro knihovnu

P1450612Zastupitelstvo města schválilo na svém úterním jednání vyhlášení zadávacího řízení „Rekonstrukce a přístavba Městské knihovny Velké Meziříčí – stavební práce". Maximální cena, za niž se bude tato zakázka realizovat, činí včetně daně 98 600 000 korun. Přesáhne-li nejnižší nabídková cena uchazeče stanovenou maximální cenu, může zastupitelstvo schválit tuto vyšší cenu nebo rozhodne o zrušení zadávacího řízení.


Zastupitelstvo města se také zavazuje zajistit financování této akce. Město na rekonstrukci a přístavbu knihovny získalo dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 65 679 804 korun. Na město tak zbývá necelých 33 milionů korun. V případě, že by se město rozhodlo pouze rekonstruovat stávající knihovnu, která je nutná, vyšplhaly by se náklady na zhruba 40 milionů korun.

Stavební práce budou zahájeny v květnu 2024 a ukončeny v dubnu 2026. Na podzim 2025 budou realizována další zadávací řízení na vybavení knihovny. Vybavení knihovny bude nainstalováno do 31. května 2026. Během jara příštího roku se knihovna přestěhuje do Charity. Tam dnes už probíhají úpravy, mimo jiné se instaluje nový kotel, aby se zde nejen zaměstnanci knihovny, ale i čtenáři cítili co nejlépe.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.