Údržbu zafinancuje město

radarRadarové úsekové měření rychlosti funguje v Křižanově od 19. července loňského roku. Administraci přestupků zpracovává Městský úřad Velké Meziříčí. Systém se ukázal jako velmi účinný nástroj ke zvýšení bezpečnosti v Křižanově. Doprava na průtahu městysem se výrazně zklidnila, což byla největší priorita.


Peníze vybrané na pokutách pokrývají náklady na jejich zpracování, ale část peněz se vrátí i do Křižanova. Zastupitelstvo města Velké Meziříčí na svém úterním zasedání schválilo poskytnutí finančního daru městysu Křižanov ve výši 131 tisíc korun. Tyto peníze by měly pokrýt náklady na údržbu, servis a metrologické ověření měřicího zařízení.
Od 19. července do 31. prosince loňského roku zaznamenaly radary 3 244 případů překročení rychlosti, což představuje v průměru necelých dvacet případů denně. Samozřejmě, že v prvních dnech a týdnech měření bylo případů více a postupně jejich počet začal klesat, což je ten požadovaný pozitivní výsledek.
-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.