Do škol přitečou velké peníze

dotace školyZákladní školy Oslavická a Sokolovská čekají velké investice. Za evropské peníze se budou modernizovat učebny odborných předmětů. Peníze už jsou přiklepnuté a na Oslavické už se pomalu chystají.

Zastupitelstvo města na svém úterním jednání schválilo vyhlášení zadávacích řízení "Zlepšování kvality a dostupnosti vzdělávání ZŠ Oslavická – provedení stavebních prací" a "Zlepšování kvality a dostupnosti vzdělávání ZŠ Oslavická – dodávky nábytku, audiovizuální techniky a výukových předmětů".

Radnice získala v tomto programu dotace nejen pro ZŠ Oslavická, ale také pro ZŠ Sokolovská. Obě dotace jsou osmdesátiprocentní (z uznatelných nákladů). Pro Oslavickou jde o částku 36.000.000 korun a pro Sokolovskou 20.108.747,66 koruny. Na ZŠ Oslavická se bude pracovat od srpna 2023 do března 2024 (nelze vyloučit posun termínu např. kvůli dodatečným dotazům při zadávacím řízení) a na ZŠ Sokolovská o letních prázdninách 2024 a 2025.
Pracovat se bude v učebnách fyziky, přírodopisu, zeměpisu, chemie, jazyků, výpočetní techniky a robotiky. Dále pak ve fyzikálním kabinetu, fyzikálním skladu, přírodopisném kabinetu, kabinetu chemie, kuchyni a vybudována budou bezbariérová WC.
-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.