Holanďané zavítali na radnici, zítra budou na snídani

Holanďani 01V doprovodu velkomeziříčských evangelíků přijela v pátek dopoledne na místní radnici návštěva ze starého holandského města Baarn. Přivítal je místostarosta města Martin Kaman a takřka hodinu s nimi strávil v družném rozhovoru. Holanďané tu nebyli poprvé. Velké Meziříčí, jeho okolí a vlastně celou Českou republiku znají a jak vyplynulo z povídání, mají to zde rádi.

Družba mezi protestantskými sbory Holandska a České republiky začala hned po revoluci a v našem městě vydržela dodnes. Přátelé se střídavě navštěvují každý rok vždy přibližně na pět dnů. Letos jsou evagelíci z Baarn zde, příští rok pojedou místní do Holandska.

Zítra v 9 hodin proběhne v zahradě Husova domu již avizovaná Férová snídaně, kterou místní Českobratrská církev evagelická pořádá. Holanďané na ní nebudou chybět. Kdo si tedy chce se sympatickými hosty pohovořit, má krásnou příležitost.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.