Soutěž "O nejlepší guláš" vyhrál Jan Havliš z Petrávče

20211023 154641V sobotu 23. října se v pivnici Na Lipnici ve Velkém Meziříčí uskutečnil II.ročník kulinářského klání gulášníků. Těch se letos předem přihlásilo celkem jedenadvacet, ale nakonec ta svoje pochutnáníčka přineslo 19 odvážlivců. Každý z nich připravil a uvařil vlastní soutěžní dávku doma, pěkně v tichosti, v tajnosti a v pohodě; nu a co mu vyšlo, to přinesl do hospody coby kůži na trh. Zde se jednotlivé vzorky už jen ohřívaly, degustovaly, komisně hodnotily a některé poté i prodávaly hostům.

V propozicích stálo, že gulášky se budou vařit pouze masové - čili ne houbové, fazolové, buřtové apod. Maso však mohlo být libovolné, včetně zvěřiny. Nejvíce se ovšem pochopitelně sešlo "šlichet" hovězích; a dominovala zejména hovězí kližka.

Hodnotící porota byla pětičlenná a jednotlivé guláše posuzovala pod čísly, tedy anonymně - tj. aniž by znala původce těchto jídel. Předsedou rozhodčích se stal Michal Bezděk z Kladna. Čtyři ze sudích zasedli za stůl ve stylových rondonech - totiž v kuchařských sakách či kamizolách (a sice pánové v bílých, žena v černém). Svoje zastoupení mezi těmito arbitry měli kuchaři (2), barmani (1), Hotelová škola Světlá (1) a laická veřejnost (1).

Pořadatelé děkují těmto sponzorům:
Pivnice Na Lipnici / Lenka Marková VM, Měšťanský pivovar v Poličce, Město Velké Meziříčí - Turistické a informační centrum / Květoslava Hladíková, truhlářská fa "Doména" / Stanislav Dočkal VM, Vladimír Pařil VM, Zelenina J.Smejkal VM, Mrazírny Nowaco VM.

Konečné pořadí nejlepších:

  1. Jan Havliš Petráveč
  2. Radomír Podsedek VM
  3. Jan Smejkal Petráveč
  4. David Prudík Petráveč
  5. Stanislav Dočkal VM

A tož tedy zase nashledanou napřesrok!

Vladimír Pařil

20211023 162703

20211023 162507

20211023 151049

20211023 132235

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.