Rekonstruované oddělení následné péče v Nemocnici sv. Zdislavy zvyšuje komfort pro pacienty

NemocniceV závěru roku 2019 došlo k významné rekonstrukci oddělení následné péče v Nemocnici sv. Zdislavy v Mostištích. Nemocnice pokračuje v modernizaci, kterou začala v roce 2018, kdy bylo kompletně zrekonstruováno první oddělení následné péče. Díky provedeným změnám druhého oddělení ze tří se podařilo výrazně zvýšit komfort pacientů nemocnice.

Rekonstrukce od A do Z
Budova, ve které se nachází další dvě oddělení následné péče, pochází z roku 1969. Po 50 letech již vyžadovala velmi rozsáhlou rekonstrukci. Na oddělení následné péče proto došlo ke kompletní výměně oken, podlahových krytin, dveří a zárubní. Zároveň se obnovilo a zmodernizovalo vybavení pokojů, včetně televizí a nábytku. V budově také byla vyměněna plynová kotelna a provedena tepelná izolace budovy a střechy. Tím se podařilo zamezit velkým energetickým únikům z budovy. V závěru roku 2020 bude stejným způsobem dokončena modernizace oddělení V následné péče. „Díky rekonstrukci, která se u nás uskutečnila, se naši pacienti dočkají většího pohodlí a komfortu a jejich pobyt ve zrekonstruovaných pokojích je mnohem příjemnější. Oddělení nově také disponuje zrekonstruovanými koupelnami, toaletami a sprchami pro nemohoucí pacienty. Pro personál je teď manipulace s imobilními pacienty mnohem jednodušší," uvádí MUDr. Gebre Selassie Chamola, primář oddělení následné péče Nemocnice sv. Zdislavy, kterou provozuje skupina VAMED MEDITERRA.

Větší soukromí pro pacienty a jejich návštěvy
Sesterna 1Během rekonstrukce byla ještě vybudována společenská místnost, kde mohou pacienti trávit čas se svými blízkými a návštěvami v soukromí a příjemném prostředí. Nemocnice myslela i na zdravotní sestry a další personál zařízení. Zásadní proměnou prošly i sesterny a pobytové místnosti, což nabízí zaměstnancům větší pohodlí. „Již první pohled na nově zrekonstruované oddělení je velmi příjemný a i přesto, že se jedná o následnou a dlouhodobou péči a léčí se zde pacienti chronicky nemocní a imobilní, působí toto oddělení velmi jasně a čistě. V naší nemocnici se také uskutečnilo přátelské setkání s praktickými lékaři z blízkého okolí, kteří se seznámili se současným rozsahem poskytované péče a prošli se nově zrekonstruovanými a moderně vybavenými prostory jednotlivých oddělení a ambulancí," uzavírá MUDr. Gebre Selassie Chamola.

PhDr. Petra Plutnarová
Marketing & Communication Manager

Křesla

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.