Děti z Libochové přejí seniorům z Mitrova

P1010049V rámci mezigeneračního setkávání a propojenosti generací spolupracuje již několik let Domov pro seniory Mitrov s Mateřskou školou v Dolní Libochové.

Děti malují a vyrábějí každý měsíc narozeninová přáníčka, a to už od roku 2014. Téměř denně má některý klient našeho domova narozeniny a vždy jej potěší, když kromě osobní gratulace pracovníků a rodinných příslušníků obdrží také ručně vyrobené přání od dětí. Ne všichni klienti mají své rodiny, které za nimi docházejí, a tak je to mnohdy jedna z mála radostí, která udělá daný den svátečnější. Vždyť považte, v době SMS, e-mailu a facebooků již málokdo z nás dostává skutečné, ručně vyráběné přání. V rámci dlouholeté spolupráce došlo také k několika návštěvám, kdy senioři přijeli dětem do školky povídat o svém dětství a přečíst pohádku, na oplátku přijely děti do domova, dovezly další pěkné dárky a potěšily svojí přítomností. Chtěla bych touto cestou poděkovat celému kolektivu zaměstnanců MŠ Dolní Libochová, pod vedením paní ředitelky Jitky Vrubelové, že nás každoročně zásobují netypickými a vždy originálními dárky pro klienty. Myslím si, že tato činnost je velmi obohacující pro obě strany a může být inspirací pro další sociální služby.

Miroslava Špačková

DS Mitrov

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.