Žáci si vybírali střední školy na festivalu vzdělávání

IMG 9788Žáci osmých a devátých tříd základních škol včera mohli vybírat mezi středními školami na přehlídce v Jupiter clubu. Proběhl festival vzdělávání, který letos pořádala Základní škola Školní.

„Oslovili jsme asi třicet středních škol z Kraje Vysočina, nejvíce z měst, kam žáci často míří, tedy z Jihlavy, Třebíče, Žďáru, a samozřejmě z Velkého Meziříčí,“ informovala výchovná poradkyně pořádající ZŠ Školní Hana Brabcová s tím, že letos se ve Velkém Meziříčí prezentovaly tři nové školy – z Moravských Budějovic, ze Smrku a z Brna. „U žáků evidujeme zájem hodně o strojní a počítačové obory, o zdravotní sestry. Zájem o studium na gymnáziu je stabilní, ti nejlepší ve třídách si podávají přihlášku většinou do Velkého Meziříčí a jako pojistku pak třeba i do Třebíče či jinam,“ dodala Brabcová.

"Mě láká povolání zdravotní sestry," potvrdila slova výchovné poradkyně jedna z žákyň deváté třídy, která si na festival přišla zjistit podrobnosti o studiu a další možnosti. "Rozhoduji se mezi Jihlavou a Žďárem," dodala.

Všechny stánky prezentujících se středních škol nabízely svoje propagační materiály, ukázky výrobků, možnost získat informace o studiu nejen od učitelů, ale také od samotných žáků. Dívky ze Světlé například předváděly dovednosti v cukrářském oboru. K vidění byly dorty, zdobení perníčků. Inspirací pro chlapce zase byly ukázky práce elektrikářů, nebo mechaniků.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.