Rybáři vylovili netínský rybník. Vánoční kapr bude velký

IMG 9727Velký netínský rybník Velkostatku Mária Podstatzky-Lichtenstein vydal přes tři sta metráků ryb. Výlov proběhl v pátek 28. října.

„Celý rok se nám vydařil. Vše bylo tak, jak má, ryby byly zdravé,“ uvedl vedoucí střediska rybářství Velkostatku Karel Báňa a dodal: „Lidé se mohou o Vánocích těšit na velké kapry. Bylo teplo a oproti jiným letům hodně narostli. Taky proto, že jsme hodně ryb odlovili už v létě.“

Z devětatřicetihektarového rybníku, největšího na Velkomeziříčsku, rybáři vytáhli 250 metráků výběrového kapra o váze 3,5 až 4 kg a asi 16 q kapra první třídy, 15–16 q amura, přes 10 q lína a zhruba 20 q dravé a bílé ryby.

Cena vánočního kapra by dle Karla Báni měla zůstat srovnatelná s předchozími roky.

Výlov Velkého netínského rybníku se koná jednou za dva roky. Nenechaly si ho ujít desítky lidí, kteří si na místě mohli zakoupit živé ryby i čerstvé pochoutky, jako třeba smaženého kapra s bramborovým salátem, rybí polévku či pečené pstruhy. "Jsem tu poprvé a netušil jsem, že to tady probíhá takhle ve velkém. Jsem zmrzlý jako sobol, ale je to zážitek. Ochutnal jsem rybí škvarky a byly vynikající," pochvaloval si jeden z návštěvníků.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.