Dny zdraví: Na programu jsou ochutnávky, přednáška i dílny

IMG 8789Dny zdraví ve Velkém Meziříčí letos nabízejí program v duchu doby Karla IV. Začaly dnes, kdy je hlavní program na náměstí, ale potrvají celý týden. Další akce budou na Ostrůvku – v Kopretině i chaloupeckém středisku.

Dnes na náměstí například můžete ochutnat pochutiny dle středověkých receptur, například jáhlové koláče na sladko i na slano, okoštovat červené víno, zakoupit voňavé bylinky či koření, zhlédnout vystoupení šermířů společnosti TAS. Ale samozřejmě nechybí ani aktivity zdravotní tematikou. Osvětu získáte u stánku Nemocnice sv. Zdislavy, jejíž lékaři navíc na dnešní odpoledne v Jupiter clubu připravili přednášku o rakovině tlustého střeva či odvykání kouření. Můžete si nechat změřit tlak a tuk v těle. Pro děti jsou připraveny výtvarné dílny a další aktivity.

Ještě v 11.00 lze zhlédnout ukázku práce se psem, ve 13.00 se představí šermíři TAS, ve 14.00 vystoupí děti z Dózy, ve 14.45 bude pohádka Strach má velké oči a v 16.00 zakončí program skupina My sami.

Akce je v režii Zdravého města Velké Meziříčí a Zdravého Kraje Vysočina ve spolupráci s dalšími organizacemi.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.