Děti ve Svratce nalezly poklad kapitána Flinta

pokladStejně jako v minulých letech, tak i letos, pořádala Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, klub Velké Meziříčí, psychorehabilitační pobyt pro rodiny se zdravotně postiženými dětmi. Pro letošní víkendový pobyt jsme mimořádně zvolili letní termín – poslední prázdninový víkend, který nás odměnil krásným počasím.

V areálu hotelu Svratka a v jeho okolí se tentokrát rozpoutala honba za pokladem kapitána Flinta, do které byli zataženi nejen děti, ale také jejich rodiče. A o tom, že to nebyla lehká výprava, svědčí úryvek z lodního deníku kapitána:

“…ten den bylo ráno moře neklidné a tak se členové posádek všech lodí raději drželi v bezpečí přístavu. Zdobili nejen trička, ale i svá těla pirátskými symboly. V poledne se moře uklidnilo a tak jsem zavelel k vyplutí. Přes silný protivítr dorazili všechny lodě k peřejím, kde jsme ukořistili část pokladu a mapu k truhle s pokladem. Nakonec ti nejodvážnější museli zdolat zrádné peřeje, aby se dostali až k pokladu kapitána Flinta. Radost z nalezení pokladu byla veliká. Cestou zpět do přístavu však došlo mezi loděmi naší výpravy k bitvě o získanou kořist. Byl to smutný pohled na 16 potápějících se lodí. Tři poslední zbylé lodě však nakonec kořist za soumraku dovezli až do našeho přístavu…. Ono ani nešlo tak o tu kořist, kterou jsme si nakonec spravedlivě rozdělili, ale o tu CESTU, kterou jsme si myslím všichni pěkně užili”.

Ani přípravu rodiny pirátů nepodcenili - všichni trénovali plavání v bazénu, maminky si uvolnily tělo při masáži, zájemci využili minigolf, kulečník či venkovní fitness a za nádherného letního večera jsme všichni společně poseděli u ohně.

Celá výprava (pobyt) byla financována zejména z výtěžku plesu „Dobré vůle“, pořádaného naší Asociací, a z finančních příspěvků od našich sponzorů.

Abychom vám ukázali těžké i veselé chvilky naší dobrodružné cesty, posíláme pár obrázků.

Kapitán Flint (alias Víťa Chmelíček), posádka lodi Trhlá kotva a všichni organizátoři akce

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.