Domácí hospic pomůže pohybem

runner-888016 1280V květnu zvali lidi na drink, nyní na společné běhání. Velkomeziříčské středisko Domácího hospice Vysočina se tentokrát rozhodlo pomáhat nemocným pohybem. Na neděli 4. září od 13 hodin proto připravuje benefiční akci s názvem Běh pro hospic, na níž mohou zájemci svým sportovním výkonem přispět k zakoupení kompenzačních pomůcek pro hospicové klienty, a navíc za to získat medaili.

„Vybrali jsme dvě trasy – jednu čtyři kilometry dlouhou, ta je náročnější, protože je zakončená vyběhnutím Fajtova kopce, a druhou tříkilometrovou, nenáročnou, která vede víceméně pořád po rovině. Navíc je možné zdolat ji jakýmkoliv způsobem. Akce je tak vhodná pro všechny věkové kategorie – děti, dospělé i seniory," vysvětluje vedoucí velkomeziříčského střediska hospice Olga Pospíšilová s tím, že kromě samotného běhu se lidé mohou těšit také na bohatý doprovodný program. „Pro děti budou připravené soutěže, kde získají razítka, za která si potom mohou v Candy baru vyzvednout nějaké sladkosti. Bude tam také trampolína, malování na kamínky a vyrábění mýdel s ovčí vlnou," dodává. Odpolednem přítomné provede moderátor Jiří Doležal, zahraje kapela Renovace Rock a místní silák Filip Urban při své exhibici předvede, jak těžká břemena je schopen zvednout.

Patronkou akce je Veronika Čamková, mistryně republiky v alpském lyžování. Ta bude kromě autogramiády a odstartování běhu závodníky povzbuzovat také při závěrečném stoupání v rámci náročnější trasy. „Není špatné počasí, jsou jenom špatně oblečení sportovci," vyzývá Veronika zájemce, aby se případnými nepříznivými podmínkami nenechali od své účasti odradit.

Protože se jedná o benefiční akci, mohou se lidé během odpoledne také informovat o činnosti Domácího hospice Vysočina nebo přispět libovolnou částkou na zakoupení kompenzačních pomůcek pro nevyléčitelně nemocné klienty. „Vyrobili jsme asi tři metry vysoký strom pomoci. Zatím je, chudák, úplně holý. Každý, kdo bude chtít přispět, vezme si list s určitou částkou, napíše na něj své jméno a zavěsí ho na strom. Kromě částky si vybere také to, na jakou konkrétní pomůcku chce přispět," vysvětluje Pospíšilová, která listy ušila. „Pro naše středisko potřebujeme zakoupit elektrický zvedák pro imobilní klienty a také koupací lůžko," dodává. Listy by na stromu pomoci měly zůstat až do příštího roku. „Plánujeme, že ve druhém ročníku strom rozkvete, v tom dalším pak budou sponzoři zavěšovat plody," předjímá Pospíšilová s hlavní organizátorkou akce, Petrou Tomanovou.

Běžci se mohou na závod registrovat od pondělí 15. srpna prostřednictvím webových stránek hospice www.hhv.cz, nebo v den konání na Fajtově kopci do 14:45. Startovné činí 150 korun za dospělého, 50 korun za dítě, či případně 300 korun za dva dospělé a dvě děti. Z výtěžku akce zakoupí pracovníci hospice kompenzační pomůcky svým klientům.

Kateřina Karmazínová

_________________________________________________________

Běh pro hospic
neděle 4. září 2016, Fajtův kopec

13:00 zahájení, registrace
14:00 vystoupení kapely Renovace Rock
14:45 ukončení registrace
15:00 start běhu

Startovné:
150 korun - dospělý
50 korun - dítě
300 korun - rodina (dva dospělí, dvě děti)

bph A2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.