Fajtfest vybral peníze na kočárek Mirečkovi

IMG 8137 Nový kočárek a brýle dostal tříletý Mireček Coufal za finanční dar od pořadatelů Fajtfestu.

Šek s částkou deset tisíc korun dnes na radnici předali pořadatelé Fajtfestu mamince Mirečka Coufala, který má vrozenou vývojovou vadu. Chlapec právě začíná chodit a speciální kočárek pro děti do deseti let mu současně poslouží i jako chodítko. Navíc trpí i vadou zraku. „Mireček se narodil s Downovým syndromem. V prosinci mu budou čtyři roky. Zatím hlavně leze, ale minulý týden už sám zkusil první krůčky,“ sdělila maminka Mirečka. Ten to vzápětí sám předvedl a rozběhl se po pracovně starosty.

„Fajtfest pořádáme již osm let. Začátky pro nás byly tvrdé, skončili jsme finančně i v mínusu, ale poslední dva roky se to začíná otáčet. Myslíme si proto, že budeme i v dalších letech schopni vždy nějakou částku uvolnit na něco dobrého,“ řekl při předávání daru za pořadatele Milan Fleck. „Já jsem za to moc ráda a děkuji. Jen můj partner namítal, že jsou lidi, kteří by to potřebovali ještě víc,“ odpověděla Mirečkova maminka, kterou vybral coby potřebnou sociální odbor radnice, jehož pracovnice jsou se situací rodiny chlapce obeznámeni.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.