Wellmez připravil své uživatele na prázdniny

DSCN0211Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez (dále jen NZDM), které funguje pod záštitou Oblastní charity Žďár nad Sázavou, poskytuje svým uživatelům ve Velkém Meziříčí péči jak přímo v klubu Wellmez, tak i v terénu.  Nedílnou součástí NZDM Wellmez je i schopnost pracovníků průběžně učit děti a mládež smysluplně trávit volný čas a vyvarovat se tak některých problémům, které jim zvláště o prázdninách hrozí. Z toho důvodu byla připravena série akcí, která na oba tyto podněty reagovala.

 

Na konci dubna proběhla s uživateli „Opíkačka v terénu“, kde díky sponzorskému daru firmy Řeznictví Mynář a syn, které poskytlo na tuto akci špekáčky, měl možnost každý bez rozdílu finanční situace v rodině opéci si dobrou masovou pochoutku.
V květnu si mohli uživatelé navrhnout nová pravidla na klubu, nebo zjistit v jaké fázi služby se právě nacházejí, a to díky aktivitě „Mapa cesty klubem“.
Na Den dětí 1. 6. 2016 proběhla „Prázdninová stezka nebezpečí“, kde se uživatelé mohli dozvědět něco o nástrahách letních měsíců jako např. nebezpečí brigády na černo, koupání v neznámých vodách, požívání alkoholu nezletilými a další. Celá akce byla završena společným „Piknikem v zámečáku“.

„S uživateli často řešíme závažná témata, která se týkají problémů v rodině, ve škole či experimentování s návykovými látkami, a proto je potřeba situaci někdy odlehčit a zaměřit se na oddychovější aktivity. Naše předprázdninové akce byly plánovány jako zábavné i vzdělávací zároveň, a tak věříme, že si je naši uživatelé v pohodě užili a načerpali síly na celé prázdniny i do nového školního roku,“ sdělila závěrem Mgr. Martina Horníčková, vedoucí NZDM Wellmez.

Tým NZDM Wellmez

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.