Kuchtíci z Křižanova postupují do celostátní soutěže

3spoons 3Z Vysočiny postupují do finále dětské kuchařské soutěže Coolinaření s Albertem 2 týmy, které získaly ve veřejném online hlasování nejvíc hlasů.

Oba jsou ze ZŠ a MŠ Křižanov. V kategorii 1. stupeň základních škol je to tým Kuchajdy, v kategorii 2. stupeň základních škol tým Healthy Three. Celostátní finále proběhne v sobotu 28. května v Praze v prostorách partnera soutěže, Školy vaření Chefparade.

Všichni soutěžící ve své kategorii dostanou k dispozici stejné suroviny – ovoce a zeleninu. Je na nich, co z nich „vykouzlí".

O vítězi každé věkové kategorie rozhodne na místě pětičlenná porota složená z odborníků na výživu a gastronomii – novinářka Darina Křivánková, odborník na výživu RNDr. Pavel Suchánek, šéfkuchař Školy vaření Chefparade a food artist Jan Hajný, manažerka komunikace značky Albert Barbora Vanko a zástupce Zdravé 5 Blanka Lišková. Hodnotit budou zejména kreativitu, zručnost, čistotu při práci, vzájemnou spolupráci v týmu a výslednou prezentaci díla.

Na vítězný tým z každé kategorie v doprovodu pedagoga čeká zážitky nabitý víkend v Ekologickém centru Orlov u Příbrami od pátku 3. do neděle 5. června.

Více informací na http://www.zdrava5.cz/kucharska-soutez/finale.

Nadační fond Albert zastřešuje charitativní aktivity značky Albert. Od roku 2004 provozuje značka Albert celorepublikový vzdělávací program zaměřený na správnou výživu Zdravá 5. Je určený pro děti a jejich rodiče a hravou formou přibližuje zásady zdravého stravování. Kromě podpory zdravého stravování a životního stylu v rámci programu Zdravá 5 se věnuje i sociální oblasti. Cílem aktivit v sociální oblasti je zvýšení příležitostí na plnohodnotný samostatný život u dětí a mladistvých v rizikových rodinách a v různých formách náhradní výchovy. Jedná se zejména o projekty, které se zaměřují na oblast prevence, vzdělávání a rozvoje potenciálu dětí. Tím se zvyšuje jejich šance uplatnit se v běžném životě.
Více informací naleznete na www.nadacnifondalbert.cz a www.zdrava5.cz.

Eva Nepokojová, Nadační fond Albert

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.