Strážníci přednášeli dětem i pomáhali v dopravní soutěži

IMG 4343 copyMěstská policie se již od března zaměřila na pravidelné kontroly dodržování místní úpravy silničního provozu, zejména správného parkování na místech s parkovacím kotoučem, ale i zákazu vjezdu, stání apod. (více ZDE).

Krom toho během dubna strážníci prováděli prevenci – přednášky na školách či dopravní soutěž pro děti. Mimoto řešili alkohol u mladistvé, narušení veřejného pořádku a další.

Proběhly přednášky na dvou základních školách

Ve dnech 28. 4. a 29. 4. 2016 proběhly na Základních školách Sokolovská a Školní preventivně výchovné přednášky pro žáky 9. tříd. Jejich cílem bylo nejenom seznámit žáky s činností městské policie, ale i působit na potlačování sociálně patologických jevů a dále prohloubit právní vědomí mládeže. Žáci byli informováni o jednáních, se kterými se mohou setkat a která mají znaky přestupku nebo trestného činu. Dále se asistent prevence kriminality společně s kurátorkou pro děti a mládež zaměřili na přestupky proti veřejnému pořádku, občanskému soužití, majetku a na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Na závěr přednášek byly zodpovězeny dotazy žáků k probraným tématům.

Dívka podala alkohol mladistvé kamarádce

Dne 27. 4. 2016 při kontrole prostoru po bývalém domově důchodců na ulici Skřivanova, kde se s oblibou schází mládež a zanechává po sobě nepořádek, zjistili strážníci 17letou mladistvou, která požila alkohol. Tento jí podala její 19letá kamarádka, které za přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi strážníci uložili pokutu v blokovém řízení. Mladistvou, u které byla orientační dechová zkouška pozitivní, předala hlídka MP následně odpovědné osobě.

Strážníci byli rozhodčími v dopravní soutěži

Dne 22. 4. 2016 proběhlo na Dětském dopravním hřišti Oslavická ve Velkém Meziříčí oblastní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů 2016, kde strážníci působili společně s pracovníky odboru dopravy Městského úřadu a zástupci BESIPu jako rozhodčí v jedné z disciplín soutěže, kde mladí cyklisté v praktické části předvedli, jak zvládnou aplikovat své teoretické znalosti pravidel provozu na pozemních komunikacích do praxe, v tomto případě do soutěžní jízdy po dopravním hřišti.

Mladíci kouřili a pili na dětském hřišti

Dne 14. 4. 2016 v 20.00 hod. bylo oznámeno, že na dětském dopravním hřišti na ulici Oslavická se zdržují mladíci, kteří zde kouří a pijí alkoholické nápoje. Na místě hlídka MP zjistila, že v prostoru hřiště s basketbalovým košem se zdržuje skupinka mladíků, kteří strážníkům sdělili, že si přišli zahrát basket a předtím na místě vypili pivo. Strážníci je poučili o zákazu požívání alkoholických nápojů a kouření na tomto typu zařízení a událost pak řešili jako porušení provozního řádu, který je závazný pro všechny návštěvníky hřiště.

Túje majiteli ořezal asi soused

Dne 12. 4. 2016 oznámil vlastník nemovitosti z Velkého Meziříčí, že na pozemku u rodinného domu zjistil poškození několika vzrostlých tújí, přičemž škodu na poškozených dřevinách odhadoval na částku 4500 Kč. Šetřením na místě bylo hlídkou MP zjištěno, že dřeviny byly ořezány a zkráceny. K poškození tújí mělo dojít ze strany sousedů majitele domu a podezření z přestupku proti majetku strážníci oznámili příslušnému správnímu orgánu.  

Řidiči se vysypaly na silnici sklenice

Dne 6. 4. 2016 v 13.50 hod. řešila hlídka MP událost v dopravě, ke které došlo na ulici Novosady. Během jízdy po silnici II/602 se řidiči nákladního automobilu, přepravujícího prázdné láhve, vysypala na komunikaci část nedostatečně zabezpečeného nákladu. Vzhledem k tomu, že řidič nebyl schopen takové množství skleněných střepů sám uklidit, informovali o události strážníci správce krajské komunikace a pracovníci místního cestmistrovství uvedli komunikaci do původního stavu.

Muž na veřejnosti vykonával potřebu

Dne 2. 4. 2016 v 05.00 hod. byl obsluhou MKDS spatřen na ulici Hornoměstská podnapilý muž, který na veřejném prostranství zcela bez ostychu vykonal svou potřebu. Přivolaná hlídka MP nejprve muže vyzvala k prokázání totožnosti a poté mu za přestupek proti veřejnému pořádku uložila blokovou pokutu.  

-mp-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.