V. Malinský je při dobročinné cestě nyní na Vysočině

13133281 286622308335758 2288123578594865825 nPřed nedávnem jsem informoval o svém dobročinném, cestovatelském projektu Pěšky pro Matěje. Snažím se vybrat finanční pomoc pro malého Matěje Kociána, který je po banální operaci mandlí již šestým rokem v bdělém kómatu. Dnes (1. máje) jsem již 11. dnem na cestě a ušel jsem 350 km od nejvýchodnějšího bodu ČR.Momentálně se nacházím v Kraji Vysočina, dokonce jsem došel i do svého bydliště, kde doháním veškeré resty. Hned další den opět vyrážím dál směrem na západ, k nejzápadnějšímu bodu ČR.

Od doby co jsem vyrazil na cestu se toho mnoho událo. Především začal být celý projekt velmi sledovaný a lidé začali přispívat na Matěje. Mé každodenní příspěvky z cesty se šíří všude možně internetem a vypadá to, že lidé rádi sledují moji cestu a velmi rádi přiloží pomocnou ruku. Hned od začátku cesty mám obrovské štěstí na lidi, se kterými se potkávám a u kterých přespávám. Většina z nich jsou velmi zajímaví lidé, kteří smýšlejí podobně jako já, většinou jsou také cestovatelé a mnozí z nich i poutníci. V podstatě každý den poznám pokaždé někoho nového, a to mě na tom všem velmi baví. Samozřejmě se také každému, koho potkám, snažím vysvětlit svůj projekt a také ho seznámit s Matějovým příběhem a s možností finanční podpory.

Také si velmi užívám putování po naší zemi a čím dál více zjišťuji rozdíly mezi různými oblastmi. Přímo před očima se přede mnou mění krajina, ale i lidé a jejich nářečí. Je to opravdu skvělé takto po svých poznávat svoji zemi. Sem tam se samozřejmě potýkám s občasnou krizí, kdy se mi jde opravdu těžko. Můj denní průměr přesahuje 30 km, a tak tělo dostává poměrně hodně zabrat. Hlavně mám jen noc na částečnou regeneraci a hned ráno zase vyrážím nanovo. Možná někde během cesty si dám alespoň jeden den odpočinku, ale zatím to kupodivu snáším celkem dobře a moje tělo si více zvyká na zátěž.

Spousta lidí, se kterými se potkávám, se různě snaží vymyslet způsoby, jak by ještě mohli projekt a příběh Matěje více rozšířit, takže mě tento zájem opravdu velmi těší a doufám, že projekt bude na konci úspěšný. Ještě mám před sebou cca 450 km a minimálně 2 týdny cesty, tak uvidím, kdy na západ dorazím.

Samozřejmě bych chtěl během cesty napsat alespoň ještě jeden článek, abyste byli informováni o průběhu cesty. Ale nejlepší způsob je sledovat přímo mé facebookové stránky nebo webové stránky, kde se denně snažím přidávat aktuální příspěvky. Před pár dny mě také oslovil přes mé stránky Pavel Kupčík, že by rád podpořil můj projekt a že by běžel část mé cesty, ale on vyběhne z Prahy a bude mít namířeno do Vsetína a potkáme se někde během cesty. Pavel má na batohu přidělanou cedulku s webem promateje.cz a všude šíří tuto myšlenku. S Pavlem jsem se shodou okolností potkal právě dnes v mém bydlišti a tak u mě i přespí a zítra ráno oba opět vyrážíme na cestu. Já na západ a Pavel na východ.

Děkuji za veškerou podporu!

Václav Malinský

www.cestazasny.com

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.