Učitelé ze Světlé se zdokonalili v jazycích

HŠ článekHotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí úspěšně realizovala projekt Výzva č. 56 – vzděláváme se v EU.


V rámci tohoto projektu proběhlo několik aktivit.
Škola si obohatila žákovskou knihovnu o 130 titulů české i světové literatury. Žáci je využívají ke své vlastní četbě, pracují s nimi v hodinách literatury a také z nich čerpají při přípravě k maturitní zkoušce.
Šest učitelů se zúčastnilo dvoutýdenních jazykových kurzů v německých Drážďanech a Glasgow ve Skotsku. Učitelé se zdokonalili v cizojazyčné konverzaci, seznámili se s reáliemi dané země, s otázkou migrace a s arabskou kulturou přímo od příslušníků daných národů. Témata kurzů byla aktuální. Probírala se např. otázka migrace, otázka štěstí, ochrany životního prostředí, třídění odpadu, reálie arabských zemí ve srovnání s evropskou kulturou. Svoje poznatky a zkušenosti pak prezentují žákům.
Profesní kompetence si rozšířilo 13 pedagogů školy, a to z cizích jazyků, matematiky, přírodovědných a technických předmětů, informačních technologií, v podobě stínování (shadowing) na partnerských školách v Itálii v Cesenatiku, Cervie a Forli. Jednalo se o krátkodobou stáž v délce 5 pracovních dní sestávající se z pozorování metod a postupů zavedených na přijímající organizaci a jejich možného vyzkoušení v praxi. Stáže byly zaměřeny i na využití digitálních technologií ve výuce přírodovědných, technických předmětů, matematiky, předmětů informatiky a programování. Účastníci stínování měli mj. možnost s italskými kolegy diskutovat o formách a metodách výuky nebo si srovnat vzdělávací systém Itálie a České republiky. Mistři odborného výcviku kladně ocenili i exkurzi v italské automobilové firmě.
Škola navázala spolupráci s odbornou školou ve Forli, na základě které plánujeme uskutečnit výměnné zahraniční mobility nejlepších žáků partnerských škol.

Mgr. Marie Paľovová, ředitelka školy

HŠ článek2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.