Děje se v knihovnách

IMG 0481_webLéto má zvláštní kouzlo! Všechno je jinak. Někde vás vítají doširoka rozevřené dveře, jinde narazíte na nekompromisní nepřístupno! A tak je to i v knihovnách... I když s létem to souvisí jen pramálo.

Zákazová cedule, oplocené staveniště, plný kontejner. Neklamné známky toho, že do staré dobré knihovny se hned tak nepodíváme. Kdyby se nám podařilo nenápadně proklouznout těmi otevřenými dveřmi dovnitř, čekal by nás smutný pohled. Nikde nic. Marně bychom hledali svítidla, radiátory, zárubně a dokonce některé zdi. Pokud bychom tedy alespoň oběhli budovu zvenčí a nahlédli do zahrady, chyběly by nám tam už lavičky, pískoviště, ohniště, a považte, i ornice. Rekonstrukce zkrátka nabírá na obrátkách.

IMG 0574_webVstupme tedy do vestibulu přechodného sídla v Charitě. Výstavu o Dubánkovi tam v červenci a srpnu nahradí fotografické putování po zahraničních knihovnách. Prostor bude věnován také cestopisným titulům z našeho fondu. V půjčovně pro děti nabídneme etapovou hru Sporťák v knihovně provázenou tematickými Tužkohrátkami. K novinkám patří tamtéž Sportovní herna nebo služba Zahrádka, umožňující vášnivým pěstitelům sdílení semen i sazenic okrasných či užitkových rostlin. Klasické výpůjční služby na vás čekají všechny prázdninové pondělky, středy a pátky (s výjimkou státního svátku 5. 7.). Ale myslete na to, že provoz je jako každý rok omezen od 7.30 do 16. 30. To abyste nenarazili na nekompromisní nepřístupno, ale setkali se s doširoka rozzářenými tvářemi knihovníků. Pěkné léto!

Ivana Vaňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.