Noc kostelů v Borech: Podívejte se, jaký program nabízí

Kostel DB-25-1200-900-90-center-middlePříležitost k večerní návštěvě kostelů sv. Martina a sv. Jiljí dostanou zájemci v pátek 7. června také v Borech. Atmosféru svatostánků si vychutnají prostřednictvím hudby, přednášky o historii či prohlídky běžně nepřístupné sakristie a oratoře s výstavou liturgických předmětů v kostele sv. Martina v Horních Borech. Doprovodný program nabídne možnost nechat si změřit tlak i srdeční frekvenci, samozřejmostí je drobné občerstvení pro návštěvníky. Včetně neobvyklé výzdoby kostela se můžete těšit na symfonii Z Nového světa od Antonína Dvořáka, která zazní napříč chrámy po republice.

Pro letošní ročník bylo vybráno téma srdce, což má poukázat na vnitřního ducha každého z nás. Noc kostelů je celorepubliková akce, která v Borech proběhne podruhé. V letošním ročníku je aktuálně přihlášeno 1785 kostelů a modliteben po celé České republice.

-mh-

Noc kostelů_2024_1

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.