Náměstí patřilo veteránům. Nechyběly kachny a prase

P1207378Nedělní květnové dopoledne na náměstí patřilo veteránům. Lidé mohli spatřit na dvě stovky vozidel z minulého století.

Třetímu ročníku setkání historických vozidel ve Velkém Meziříčí, který se konal 12. května, přálo počasí a náměstí tak bylo zaplněné přihlížejícími i majiteli naleštěných skvostů. Už před desátou hodinou dopolední projížděly kolem radnice jeden veterán za druhým, motory klokotavě brblaly a šířily kolem sebe vůni benzínu, dvoutakty i typický, namodralý kouř. A lidé se kochali, vzpomínali na staré časy. „To je nádhera, to není jak ta dnešní auta,“ bylo slyšet z mnoha úst.

Pořadatel František Ripper byl s účastí i průběhem akce spokojený. „Sjelo se sem asi 110 aut a 70 motocyklů ze širokého okolí,“ uvedl. Jeho dva vozy byly zaparkované přímo před radnicí. „Škoda Spartak je z roku 1957 a tahle Praga Baby je z roku 1937 a patří k tomu nejlepšímu,“ popsal svoje opečovávané plechové krasavce. K vidění byly škodovky předválečné i poválečné výroby, Tatry, Velorexy, Wartburgy, Trabanty, Lady, Jaguar, Alfa Romeo, řada Volkswagenů Beetle, Citroëny 2CV zvané „kachna“, BMW, Jawy, ČZ, mezi nimi i legendární „prase“, Ogar a mnohé další.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.