Z malinkého cvičáku u řeky na mistrovství světa

344348918 243910591548651_1005260516272153570_n_1Naše cvičiště nepatří mezi největší v republice. Spíš naopak. Agility parkury se nám tam ve standardním rozměru nevejdou, ve sportovní poslušnosti uděláme 15 kroků a jsme z jednoho konce na druhém. V zimě trénujeme v bahně pod dvěma světly napájenými centrálou...

I tak jsme na něm v roce 2023 dokázali natrénovat na 49 úspěšně složených zkoušek z poslušnosti, 5 nejvyšších zkoušek v pachových pracích, 32 zkoušek z noseworku, posbírat tituly na výstavách, odběhat 89 závodů v agility (tzn. 258 běhů) a dostat se na mistrovství světa belgických ovčáků, mistrovství České republiky v agility, mistrovství kříženců a mistrovství slovenské republiky. Do 3. místa jsme doběhli 69 běhů, to není málo!

Na cvičišti se objevilo 58 nových páníčků se štěňátky, aby se naučili základní povely, socializaci a cvičení se svým pejskem. Taky jsme si užili legraci na 5 klubových závodech v agility a poslušnosti.

Na tréninku s psím přítelem je nejdůležitější být férový a vše provádět s láskou a pílí. Oceňuji pečlivou přípravu našich klientů a jejich progres v letošním roce. Také jsme zvládli pomoct páníčkům z psích lumpů vychovat psí gentlemany/dámy, kteří už nejsou nebezpeční okolí. Tyhle příběhy sice nenesou medaile, ale věřím, že pro spoustu páníčků jsou daleko významnější než nějaký pohár.

Doufám, že nás v novém roce potkají nové výzvy k překonání a velmi se těším na sezónu 2024 na nejmenším cvičišti (ale našem!) na Vysočině.

Jana Pařízková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.